Клуб „Пирински стражи” при Трето ОУ „Братя Миладинови” отправи покана към група учени от института за естествени минерали в Хонг Конг. До младите планинари достигна информация от техен приятел – учителката Мария Керина, че група учени от Хонг Конг, които са възхитени от красотата на Пирин от показаните им снимки и клипове, ще посетят град Гоце Делчев, както и природни и културни обекти в България, и биха били особено доволни, ако участват в организиран поход из планината.

Планинарите от клуба решиха да поканят чуждестранните туристи на съвместен поход до връх Ореляк и да направят престоя на учените от автономната област на Китай в България още по-приятен.

Стражите благодариха на учителската Ваня Тупарова за помощта, която им оказа при писането на текста за поканата на английски език.

Ентусиазираните млади хора изпратиха и подарък за бъдещите си приятели – плакати, съдържащи информация и снимки за Пирин планина, за да добият те още по-голяма представа за уникалната природа на Вълшебната планина.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *