Над 50 млади хора от Гоце Делчев и Сатовча с интерес участваха в информационна среща по трансграничен проект “Развитие на екосистема за социално предприемачество“, организирана от Бизнес инкубатор Гоце Делчев.
Какво цели проекта, защо младежи, социално предприемачество и социални иновации, каква иновативна среда ще подпомага развитието в Хъба за социално предприемачество, какво ще се случи – дейности и очаквани резултати, как ще работят българо-македонските младежки екипи, кой и как ще им помага да развият идеите си за социално предприемачество и да ги представят на първата трансгранична борса за социално предприемачество обсъждаха младежи от средните училища в региона – НПГ „Димитър Талев“ – Нпг Инфо, ПГ по МСС „П.К.Яворов“, ПМГ „Яне Сандански“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ село Сатовча , представители на община Гоце Делчев, Бюро по труда, МИГ Гоце Делчев-Гърмен-Хаджидимово, социално предприятие, НПО и медии
Проектът „Развитие на екосистема за социално предприемачество“ е съфинансиран от Европейския съюз чрез ИНТЕРРЕГ-ИПП трансгранична програма България – Македония.

Активна и полезна се оказа и другата информационна среща с читалища и НПО от Гоце Делчев и региона по същия проект. Участниците обсъждиха какво цели проекта, каква е връзката между читалищата, НПО и социалното предприемачество и социални иновации, как иновативната среда на Хъба за социално предприемачество ще допринесе за развитието на социални бизнес идеи, как дейностите по проекта ще допринесат за изграждане на капацитета на читалища и НПО за социално предприемачество и иновации и какви са очакваните резултати. Те коментираха още как ще работят българо-македонските екипи, кой и как ще им помага да развият идеите си за социално предприемачество и да ги представят на първата трансгранична борса за социално предприемачество, защо е важно да се изгради екосистема за социално предприемачество и с какво може да е въздействието й и какви могат да са ползите сред хората в общността.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You missed