Oт понеделник до сряда  Бизнес инкубаторът в Гоце Делчев организира българо-македонски Креативен панаир в популярния туристически комплeкс „Боже име“ в с. Балдево.  Кметът на община Гоце Делчев  Владимир Москов ще открие панаира заедно с двамата народни представители от региона Богдан Боцев и Димитър Гамишев.

40 български и македонски амбициозни младежи и представители на читалища заедно с експерти ще творят в 2 работилници за видео и музика, 2 работилници за приложни изкуства и занаяти – моден дизайн, бижута, аксесоари, стъклопис и керамика, работилница за маски и костюми.

Младите хора ще представят ретро-ревю с  рециклирани и естествени материи, своите презентационни умения, работа в екип и мрежа и нови знания за подходящи бизнес модели за техните идеи и продукти, ще представят в последния ден от панаира на 13 септември.

Работилниците вече работят няколко месеца за получаване на нови знания и умения, обсъждане на идеите и дори вече са започнали изработването на някои от продуктите – дизайн на интересни облекла, маски и костюми, бижута, красиви изделия от стъкло, записали са интересни събития, кадри и мелодии. Логото на проекта и постерите са разработени от самите младежи на творчески форум в Македония.

Всички продукти, които ще се изработят в работилниците ще се представят на изложение в Македония през м. декември. 10 най-активни български и 10 македонски участници ще имат работно посещение през октомври в Барселона, Испания за добри практики в творческите индустрии.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *