Екипите на Стефани Вълчева и Кристина Дакова от 11 клас, специалност „Малък и среден бизнес“ в НПГ „Димитър Талев“ в град Гоце Делчев сe класираха на трето място в националното състезание „Виртуално предприятие“.

На 10 -11 април 2020 г. се проведе първият дигитален иновационен лагер, посветен на социалното предприемачество, организиран от Джуниър Ачийвмънт България. В състезанието взеха участие над 80 ученици от цялата страна. Шестима ментори от NN България и петима от JA Bulgaria подкрепиха 11-те екипи в работата им над важен социален казус, в бизнес контекста на извънредната ситуация в България и по света. Те трябваше да разработят иновативен застрахователен продукт, който да дава смислена защита в ситуация на пандемия.

Екипът на Стефани Вълчева, „Creative8“ предложи разработването на онлайн приложение за всякакъв вид застраховки. Новата застраховка, която предлагат е „Safe haven“ за влагане на средства от 2% до 5% от работната месечна заплата. Набраните средства ще се използват при извънредни обстоятелства – пандемия, природни бедствия и кризи. А продуктът на екипа на Кристина Дакова, „Амбиция“ е застраховка, която покрива разходите за изолация на потенциални носители на вируса или поставени под карантина лица.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *