Екипите на Стефани Вълчева и Кристина Дакова от 11 клас, специалност „Малък и среден бизнес“ в НПГ „Димитър Талев“ в град Гоце Делчев сe класираха на трето място в националното състезание „Виртуално предприятие“.

На 10 -11 април 2020 г. се проведе първият дигитален иновационен лагер, посветен на социалното предприемачество, организиран от Джуниър Ачийвмънт България. В състезанието взеха участие над 80 ученици от цялата страна. Шестима ментори от NN България и петима от JA Bulgaria подкрепиха 11-те екипи в работата им над важен социален казус, в бизнес контекста на извънредната ситуация в България и по света. Те трябваше да разработят иновативен застрахователен продукт, който да дава смислена защита в ситуация на пандемия.

Екипът на Стефани Вълчева, „Creative8“ предложи разработването на онлайн приложение за всякакъв вид застраховки. Новата застраховка, която предлагат е „Safe haven“ за влагане на средства от 2% до 5% от работната месечна заплата. Набраните средства ще се използват при извънредни обстоятелства – пандемия, природни бедствия и кризи. А продуктът на екипа на Кристина Дакова, „Амбиция“ е застраховка, която покрива разходите за изолация на потенциални носители на вируса или поставени под карантина лица.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.