Днес петима млади хора от НПГ „Димитър Талев“ имаха възможност да се запознаят с дейността на общинската администрация в Гоце Делчев. Гимназията и общината продължиха традицията по програмата на Джуниър Ачийвмънт Мениджър за един ден.

Кметът Владимир Москов прие учениците и им обясни какво означава да работиш в общинската администрация. Основните задължения на кмета и екипа му са да бъдат в услуга на гражданите, да се грижат за условията на живот в града и селата на общината, за инфраструктурата, чистотата, за спокойствието на гражданите, като държат за спазването на обществения ред, да съдействат на местния бизнес, да се грижат за училищата, детските градини, местното здравеопазване, културния и спортния живот, очерта дейността в администрацията Владимир Москов.

Винаги нашата община е отворена за проблемите на гражданите, а лично кметът приема хората всеки ден след 16:00 часа, информирани бяха младите хора. Традиция и приоритет в работата на общинското ръководство е подкрепата на всяка младежка инициатива и дейност. В общинската политика е привличане на млади хора в сферите, от които градът и общината имат особена нужда, какъвто е например специалния фонд за подкрепа на специализацията на млади лекари, част от които вече работят в  общинската болница. Ако този опит се мултиплицира и сред местния бизнес, който да осигури стипендии за кадри от местните гимназии, от каквито има нужда местното производство, ще е много добре, коментира заместник директорът на НПГ Соня Кюлева.

Димитър Бошнаков беше кмет за един ден, а Стоян Костов – заместник кмет. Салина Узунова имаше възможност да се запознае с работата на главния счетоводител в общината. Мария Савова – като началник на отдел Образование, здравеопазване, социални дейности, култура и спорт прояви задълбочен интерес към тези и задаваше много въпроси. С внимание и голям интерес Надежда Попова се запозна с работата по младежките дейности в общината. Интересна за опазване на чистотата и спазване на обществения ред сподели с кмета Владимир Москов – Димитър Бошнаков.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *