След сериозна подготовка младите хора от Ученическия парламент в ПГ по МСС „Пейо Яворов“, заедно със своите приятели и съученици привлякоха вниманието на обществеността в град Гоце Делчев към един сериозен проблем –тормоза в училището и семейството. В навечерието на Деня на розовата фланелка, те изготвиха табло и проведоха анкета „ За тормоза и мерките срещу него”.

В часа на класа младите хора се  запознаха  с видовете тормоз сред учениците и начините за справяне с него.  Осмокласниците се запознаха със  специално подготвена  презентация  на  тема „Себеутвърждаващото“ поведение, която провокира и дискусия между ученици и  учители, като всички заедно достигнаха до извода, че е много по-добре да бъдем позитивни, а не агресивни.  Участниците в разговорите и анонимната анкета са на мнение, че когато става дума за тормоз е нужно да сме съпричастни и да не затваряме очите си, когато някой е подложен на насилие и унижение.

Представителите на Ученическия парламент в ПГ по МСС отправиха послание до учениците от трите основни училища в града –  всички да се обичат, да бъдат по-добри и да не се примиряват с тормоза.

В „Деня на розовата фланелка“ ученици доброволци раздадоха брошури в основните училища, институции и учреждения. Тръгвайки от сградата на училището, те оформиха три розови лъча, а на площада,  хванати  за ръце, образуваха сърце. Розови балони полетяха във въздуха, като символ на желанието им  да се борят с тормоза в училище.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *