Проф. д-р Бойко Гюров, възпитаник на гоцеделчевската гимназия “Яне Сандански” в гр. Гоце Делчев, който е професор по математика в университета Georgia Gwinett в САЩ, се срещна с млади хора, които днес се обучават в училището. Той им разказа  за любовта към математиката, за ученическите си спомени и любимите учители, запалили в него интереса към науката.

Любознателните участници в срещата се пренесоха от родния си град до САЩ, Тайланд, Виетнам и Южна Корея, слушайки интересни истории за образованието, културата и традициите.

В дискусията учениците поставиха различни теми и въпроси за обучението по математика, за иновациите в училище и за вълнуващите моменти в преподаването и разбира се получиха ценни съвети за мотивацията, самоусъвършенстването и креативността, които са сигурният път към успеха.

За спомен от прекрасната среща гостът получи фотоколаж с интересни снимки от ученическите години в родната гимназия и от вълнуващите пътешествия по света.

Срещата на младите хора с проф. Гюров бе част от събитията, които се организират във връзка с предстоящата 100 годишнина на ПМГ “Яне Сандански“.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *