Заместник – кметът на община Гоце Делчев Валери Сарандев присъства на тържественото откриване на новата учебна година в НПГ „Димитър Талев“. 750 са учениците, които тази година прекрачват прага на учебното заведение. На тържеството присъства и евродепутатът Асим Адемов, който е възпитаник на училището. Депутатът Богдан Боцев поздрави учениците и учителите във Второ основно училище, като след това заедно с колегата си Димитър Гамишев бяха на среща с директора на единственото основно иновативно училище в областта – Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Людмила Дерменджиева. Заместник – кметът на община Гоце Делчев Саид Иброш бе гост на тържественото откриване на новата учебна година в ПМГ „Яне Сандански“. Гимназията също е обявена от МОН за иновативно училище, но в следващата образователна степен.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов изпрати поздравителни адреси до ръководствата и колективите на учебните заведения на територията на общината.

В текста се казва:

         „За всеки човек първият учебен ден е сред най-вълнуващите дни, споменът за които пази през целия си живот.

         Българският народ е доказал своята любознателност и неуморен стремеж към просветление. Жаждата за знания е съхранила нацията ни през много тежки и трудни години. Затова, никога не бива да забравяме колко важно е учението и трябва да правим всичко по силите си, за да поддържаме огъня на будния и жаден за просветление български дух.

         По повод първия учебен ден, приемете моите най-топли поздрави и благопожелания за успешна, спорна и ползотворна година, изпълнена с много поводи за радост и гордост!

         В този празничен ден приемете и моята благодарност за Вашия труд и професионализъм, с които изграждате успешни млади хора – бъдещето на нашата община и държава. Продължавайте да изпълнявате това свое призвание все така всеотдайно и професионално!

         Община Гоце Делчев винаги е подкрепяла и ще подкрепя Вашите добри инициативи, защото за нас, бъдещето на младите хора е основен приоритет!“

СНИМКИ ОТ ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН РАЗГЛЕДАЙТЕ ТУК: https://www.facebook.com/pg/vestnikhronika/photos/?tab=album&album_id=1633053383419381

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *