Днес по обед, в присъствието на кмета Владимир Москов, главния дистрикт гуверньор за България Емил Коцев, управителя на МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Мария Радойкова , кардиолога д-р Карамитев и местни ротарианци, президентът на Ротари клуб Гоце Делчев Денис Шенгов дари на здравното заведение модерен ехокардиограф. Медицинската апаратура пристигна в болницата с активното съдействие на д-р Мария Герова, която също е ротарианка и помощта на неврокопчанката Мария Терзиева, която е член на Ротари клуб във Франция.

Освен за изследване и лечение на кардиологични заболявания, апаратурата ще може да бъде използвана за диагностика и наблюдение на органи и в другите отделения на болницата, която обслужва 80-хилядно население в Гоцеделчевско. „Здравеопазването е приоритет в дейността на Ротари, а това е четвърто дарение, което правим на местната болница“ – припомни президентът на клуба Денис Шенгов. Стойността на дарението е 32 700 евро.

Почетна грамота връчиха ротарианците на д-р Мария Герова за изключителния принос за осигуряване на дарението и партньорство с френския Ротари клуб.

By hronika

4 thoughts on “Модерен ехокардиограф дари на болницата в Гоце Делчев местният Ротари клуб”
  1. Да е жива и здрава,все така да помага в полза на хората.Един прекрасен ЧОВЕК и ПРОФЕСИОНАЛИСТ!! АДМИРАЦИИ!!

  2. Хиляди благодарности на членовете на Ротари клуб- Гоце Делчев в лицето на президента Денис Шенгов и д-р Мария Герова за направеното жизнено важно дарение, което е толкова много необходимо за нас гражданите на гр. Гоце Делчев и цялата околия. Бъдете всички живи и здрави, от Господ благословени, успехи и късмет във всяко ваше начинание и нека и други преуспели хора в нашия град последвад вашия пример. БРАВО,БРАВО,БРАВО!!!

  3. Браво! Заслужават го тези прекрасни професионалисти в цялата болница!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *