Днес по обед, в присъствието на кмета Владимир Москов, главния дистрикт гуверньор за България Емил Коцев, управителя на МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Мария Радойкова , кардиолога д-р Карамитев и местни ротарианци, президентът на Ротари клуб Гоце Делчев Денис Шенгов дари на здравното заведение модерен ехокардиограф. Медицинската апаратура пристигна в болницата с активното съдействие на д-р Мария Герова, която също е ротарианка и помощта на неврокопчанката Мария Терзиева, която е член на Ротари клуб във Франция.

Освен за изследване и лечение на кардиологични заболявания, апаратурата ще може да бъде използвана за диагностика и наблюдение на органи и в другите отделения на болницата, която обслужва 80-хилядно население в Гоцеделчевско. „Здравеопазването е приоритет в дейността на Ротари, а това е четвърто дарение, което правим на местната болница“ – припомни президентът на клуба Денис Шенгов. Стойността на дарението е 32 700 евро.

Почетна грамота връчиха ротарианците на д-р Мария Герова за изключителния принос за осигуряване на дарението и партньорство с френския Ротари клуб.

Тази новина има 4 коментара

 1. А.Чакардакова Reply

  Да е жива и здрава,все така да помага в полза на хората.Един прекрасен ЧОВЕК и ПРОФЕСИОНАЛИСТ!! АДМИРАЦИИ!!

 2. гражданка на гр. Гоце Делчев Reply

  Хиляди благодарности на членовете на Ротари клуб- Гоце Делчев в лицето на президента Денис Шенгов и д-р Мария Герова за направеното жизнено важно дарение, което е толкова много необходимо за нас гражданите на гр. Гоце Делчев и цялата околия. Бъдете всички живи и здрави, от Господ благословени, успехи и късмет във всяко ваше начинание и нека и други преуспели хора в нашия град последвад вашия пример. БРАВО,БРАВО,БРАВО!!!

 3. Краси Лазова Reply

  Браво! Заслужават го тези прекрасни професионалисти в цялата болница!!!

 4. Анонимен Reply

  Браво на Мария Терзиева от Гоце Делчев!!!

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.