В присъствието на много специални гости, на учители и ученици в НПГ „Димитър Талев“ в град Гоце Делчев, днес бе открит нов модерен мултимедиен кабинет. Интерактивен многофункционален дисплей, заместващ бялата дъска, модерни компютри за 26 ученици, модулни маси, ергономични подвижни столове са основното оборудване на кабинета.

На церемонията дойдоха много приятели на училището: евродепутатът Асим Адемов, предприемачът Георги Шапков, които заедно с директора на училището – Мария Георгиева, прерязаха трикольорната лента, заместник – кметът на община Гоце Делчев – Саид Иброш, директори и заместник-директори на училища в града и в региона. Гостите останаха впечатлени от демонстрациите на учениците в професионални направления „Техника“ и „Икономика“, които показаха накратко възможностите на новата интерактивна дъска, работейки с модерни електронни ресурси. Синият цвят, в който е проектиран кабинетът, по думите на директора на гимназията, символизира необхватното синьо небе и е алюзия за необятността на познанието, до което искат да достигнат учениците и техните преподаватели в НПГ „Димитър Талев“.

Събитието имаше и своя подобаващ завършек с коктейл и кетъринг, подготвени от учениците в направление „Туризъм“. Гостите споделиха, че когато ръководство, учители и ученици гледат в една посока, успехите са неизбежни. А бизнесът обещава винаги да подкрепя подобни начинания.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *