Йоанна Лукова, Елена Лиманова и Ели Малева от ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев очакват с голямо нетърпение лятната ваканция, през която им предстои голямо приключение.

Момичетата ще участват в един от най-големите ученически форуми – Космическият лагер Sрace Camp, в който среща си дават възпитаници на училища от различни държави с интереси в областта на астрономията. Домакин на тазгодишното издание отново ще бъде турският град Измир, а правото да пътуват до там трите петокласнички от гоцеделчевската гимназия заслужиха, след като премериха сили със свои връстници от цялата страна. Йоанна, Еелена и Ели впечатлиха журито със своите есета. Йоанна е писала по темата „Роботите – моите приятели“, а Елена и Ели – върху „Аз пътувам през „тунел“ на времето“.

Taка те станаха част от българската група деца, които печелят космическите съревнования, с отличните си познания, умения и находчивост. По време на едноседмичното си пребиваване в Измир, момичетата ще изживеят истинско пътешествие. Там всичко прилича на игра по време, на която ще се докоснат до истински костюми на космонавти, ще могат да усетят тръпката от симулатора за подготовката на астронавти, ще бъдат част от компютърни експерименти.  Момичетата от Гоце Делчев се вълнуват и очакват да преживеят нови предизвикателства, да се запознаят с ученици от различни държави и да създадат нови приятелства.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *