Тежка катастрофа на пътя от с. Дъбница за Гоце Делчев, отне живота на момче и момиче. Минути след произшествието на  място пристигнаха две линейки, пожарна кола и специализиран автомобил за действие при бедствия и аварии, полицейска кола.

Младежът, който е управлявал колата, не успял да вземе завоя, навлязъл в насрещното платно и блъснал челно колата в крайпътно дърво. От високата скорост голямото дърво е изкъртено с корените, а шофиращия Шенол и пътуващата с него Катя са загинали на място. Медицинският екип констатира смъртта на момчето. За да извадят загиналото момиче се наложи пожарникари и спасители да разрежат смачкания от жестокия удар автомобил. Шенол е от село Дъбница, а Катя от село Гърмен.DSCN4927 DSCN4929 DSCN4930 DSCN4934 DSCN4935 DSCN4936 DSCN4937 DSCN4938 DSCN4939 DSCN4940 DSCN4942 DSCN4943 DSCN4944 DSCN4945 DSCN4946

Малко повече от година момчето се завърнало от граничното село Потами в Гърция, където от много време живеят и работят родителите му. Започнало работа като контрольор в шивашката фабрика Пиринтекс в Гоце Делчев. В деня на катастрофата бил на работа първа смяна.

Над мястото на катастрофата тегне прокоба, коментираха спрели на пътя шофьори. За последните две години на този участък от пътя са станали повече от десет катастрофи, повече от които с жертви от околните села Дъбница, Дебрен и Хвостяне.

 

By hronika

One thought on “Момче и момиче загинаха на място при тежка катастрофа край Гоце Делчев”
  1. Познавах Катя. Тя беше много добро момиче и винаги ще живее в нашите сърца. Почивай в мир Кате 🙁 :'(

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *