Навършват се 120 години от гибелта на един от най-големите и почитани герои в историята на България – Гоце Делчев. Свой патронен празник отбелязва Второ основно училище в града, носещ името му.

Във връзка с патронния празник на Второ ОУ “ Гоце Делчев“ на учениците от шестите класове бе поставена проектна задача да изработят  възрожденски вестник. В продължение на месец децата работиха по съдържанието и графичното оформление на вестника. Радослав Коев и Панайот Кесидов от VI Б клас се заеха с разпространението на вестника сред учениците и учителите, с което повдигнаха духа на всички в навечерието на патронния празник.

Днес празникът събра деца и учители с богата музикална програма и спортни състезания в двора на училището. Утре децата с нетърпение очакват финалния кръг на турнира по футбол.

Президентът на Република България Румен Радев ще участва в отбелязването на 120-ата годишнина от гибелта на Гоце Делчев. Събитието е организирано от община Гоце Делчев.

От 18.30 часа в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в града държавният глава ще присъства на заупокойна молитва по повод 120 години от смъртта на Гоце Делчев, а по-късно ще проведе среща с Неврокопския митрополит Серафим в новопостроената Света Неврокопска митрополия.

На централния площад „Гоце Делчев“ от 20.00 часа, президентът Румен Радев ще участва в заря-проверка, посветена на 120-ата годишнина от гибелта на Гоце Делчев.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You missed