Община Гоце Делчев и Народно читалище „Просвета – 1865” гр. Гоце Делчев, организират за поредна година празнично отбелязване на Международния ден на танца. Събитието ще се проведе в гр. Гоце Делчев на 29 и 30 април 2023 г. /събота и неделя/, като това ще бъде неговото четиринадесето издание.

В Гоце Делчев, отбелязването на Международния ден на танца вече се превърна в традиция. Всяка година танцови състави от района, страната и чужбина, показват своите умения и се веселят заедно в името на танца. Тази година те ще бъдат над 400 – от Гоце Делчев, Копривлен, Белово, Радомир, Трън, Разлог, с. Добърско, Пещера, с. Долна Диканя, с. Елин Пелин, с. Доспей, селата Дъбница, Дебрен, Беслен.

Програмата ще продължи 2 дни. През първия ден в събота, 29 април, ще се състои традиционното и много атрактивно дефиле на участниците. Тази година то ще започне в 17:00 часа от площад „Македония“ и ще завърши на площад „Гоце Делчев“. След това ще бъде концертът на всички участващи състави, които тази година са общо 19 на брой. През втория ден в неделя, 30 април, ще има открит урок по разучаване на български хорả в Градския парк.

Тази година специални участници в танцовото събитие са Фолклорен танцов ансамбъл при община Нилюфер, гр. Бурса, Република Турция; КУД „Ефрем Каранов“ гр. Кратово, Република Северна Македония и Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци – гр. Гоце Делчев. След огромния интерес миналата година, в тазгодишното шествие отново ще се включат представители на детски и учебни заведения в община Гоце Делчев. Всеки, който има желание и разполага с носия или фланелка с фолклорни мотиви, може да се включи в атрактивното дефиле на участниците.

П Р О Г Р А М А :

29 април 2023 г. /събота/

17:00 – 18:00 ч. – дефиле на участниците от площад „Македония” до площад „Гоце Делчев”

18:00 – 20:00 ч. – концертна програма на площад „Гоце Делчев“

30 април 2023 г. /неделя/

10:30 – 11:30 – Открит урок по български хорả с преподавател доц. Георги Гаров – пред беседката в Градския парк

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *