IMG_0971

Над 500 потомци на родове от село Калапот, останало в пределите на Гърция, се събраха на земляческа среща в Гоце Делчев. 

На панахидата и водосвета в черквата „Успение на Света Богородица“ дойдоха по възрастните представители на старите кdeca cinarasvatbaалапотски фамилии

и,

Алакушеви, Аргирови, Божикови, Васеви, Воденичарови, Гаргавелови, Гераксиеви, Герови, Делибееви, Дерекови, Дерменджиеви, Джамбазови, Кемалови, Керимови, Киреви, Кискиневи, Клепачеви, Kойкови, Кръстилови, Кутинови, Ласини, Ласкови, Лефтерови, Маринови, Менови, Мирянови, Мичокови, Мутафчиеви, Панайотови, Перчеви, Пирпиреви, Попилиеви,Потерашеви, Радойкови, Тангълови, Ташкови, Телкиеви, Терзиеви, Триндеви, Урумови, Фандъкови, Хаджиеви, Хардалиеви, Шопови, Яневи, Праматарови, Крушкелови, Кильови, Пулчеви, Попови.

 

В градския парк на Гоце Делчев калапождени засадиха чинар, който е символ за връзката им със старото село на дедите им, в което и до днес на мегдана се издига вековен чинар. Самодейци от село Копривлен и град Хаджидимово пресъздадоха автентична Калапотска сватба. Празникът продължава с голяма веселба в един от големите ресторанти на града. Снимки от събитието!

https://www.facebook.com/vestnikhronika/photos/?tab=album&album_id=1180865248638199

 pred pametnikav parka svatba 1
 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *