За каузата в помощ на онкоболните жени и профилактика на коварната болест, в благотворителната инициатива „Топлина от моите ръце“ бяха събрани 6300 лв. от организирания базар, кулинарен търг и дарения в кутиите. Арт изделията за базара бяха изработени от доброволци, приятели на сдружението, сръчни жени и млади хора.
Средствата са предназначени за подпомагане на материално затруднени жени, които се борят с онкологичните заболявания.
Сдружение „Хроника срещу рака“, с подкрепата на стотици дарители, осигурява и психологическа помощ на болните, на техните семейства, на приятелите им, лекарски консултации и беседи, свързани с превенцията и разширяване на здравната култура.
В профилактичните прегледи, които сдружението организира за 90 жени от града ни и района, у нито една не беше открито онкологично заболяване.
През 2016 г. предстои организиране на нова серия от профилактични прегледи за всички жени, които се отнасят с необходимата отговорност към собственото си здраве, както и други инициативи в подкрепа на каузата.
Заедно с дарителите, в инициативата се включиха с музикална програма Фолклорната група с ръководител Живко Медарев от Трето основно училище „Братя Миладинови“, мажоретния състав към училището, с ръководител Мария Пиргова и малките таланти от първи клас, с ръководител Людмила Червенкова. С ентусиазъм в благотворителната вечер участваха също клубът по Етнография към ПГ по МСС „Пейо Яворов“, с ръководител Димитрия Перкова, учениците от специалностите Организация на туризма и свободното време на и Моделиране и конструиране на облеклото, с ръководители Надя Илиева и Красимира Байракова от НПГ “Димитър Талев“. Със свои произведения участваха също млади художници и приложници от Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ и ПМГ „Яне Сандански“.
В сряда, в печатния вариант на вестника, очаквайте  пълния списък на дарителите, на които Сдружение „Хроника срещу рака“IMG_5632 IMG_5634 IMG_5636 IMG_5640 IMG_5651благодари най-сърдечно за добротата и съпричастността!

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.