Най-голямата дентална верига у нас ЕО Дент отбеляза 20 години от основаването си с благотворителен концерт в зала 1 на НДК и посвети юбилея си на нова кауза – създаването на първата по рода си у нас специализирана спортна зала за незрящи. 

Водещи на спектакъла бяха Мария Силвестър и Александър Кадиев, а на сцената излязоха едни от най-емблематичните български музиканти, артисти, спортисти и популярни личности, сред които Веселин Маринов, Mary Boys Band, Криско, Кристиан Костов, Емилия, NDOE, Сашка Васева, Дичо, Владо Димов, Мартина Вачкова, Владимир Пенев, Наталия Симеонова, Йордан Йовчев, Наско Лазаров, Галя Георгиева, Ива Давидова, фолклорни изпълнители и танцови състави.

“Сигурни сме, че ще успеем да сбъднем и тази мечта”, споделиха основателите на ЕО Дент, денталните лекари д-р Венета и Валентин Павлови, които заедно с целия им екип от над 420 души, партньори, приятели и съмишленици, приемат за лична кауза достъпа до здравни и социални услуги на всички хора със специални потребности у нас.

Екипът на ЕО Дент ще финансира инициативата с приходите от продажбата на публикуваната в навечерието на концерта книга “Усмивката” с редактор Георги Тошев. Под красивата си лилава корица, сборникът събира истории за живота с усмивка, за успеха с усмивка, за щастието с усмивка, носи надежда и помощ за каузата, в която може да се включи всеки, който има възможност и желание. Изданието може да се открие в книжарниците, както и самите клиники от веригата ЕО Дент! Абсолютно всички средства от продажбите на книгата ще бъдат инвестирани в строежа на залата, която ще е предназначена за практикуването на специализирания спорт за незрящи – голбал!

“Българските спортисти по голбал са на световно ниво и носят много радост и гордост на страната ни с десетките медали, с които се прибират у дома от международни първенства. Успехите им са забележителни, въпреки условията, в които тренират. Благодаря на ЕО Дент и съмишлениците им, че застават зад каузата да построим първата в България зала за голбал!”, коментира Иван Янев, председател на федерацията на незрящи.

Освен с покупка на „Усмивката“, всеки, който желае да подкрепи инициативата, може и да дари средства по сметката на: 

Фондация “Лъч-1”

IBAN: BG33UNCR70001525087408

BIC: UNCRBGSF

УниКредит Булбанк АД

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *