Екипът на Областен информационен център – Благоевград представя проектите на новите програми, финансирани със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2021-2027 г. По време на открити приемни в общинските центрове на област Благоевград, експертите на центъра предоставят информация за бюджета на отделните програми, приоритетите, които ще получават европейско финансиране през следващите 6 години, както и примерните дейности, които ще бъдат подпомагани.

12 от 14-те общини на Благоевградска област вече бяха посетени от служители на ОИЦ – Благоевград. Изводът до момента е, че интересът към програмите с европейско финансиране е голям и представители на бизнеса, на общински и държавни институции, НПО и граждани очакват с нетърпение стартирането им и отварянето на първите процедури за кандидатстване. Сред най-чаканите процедури са тези за продължението на програмата за енергийна ефективност в жилищни сгради, стартиране на дребен бизнес, подпомагане за бизнеса и развитие на неговата конкурентоспособност. Традиционно голям интерес експертите отбелязват и към Програмата за развитие на селските райони, финансираща както земеделски, така и неземеделски дейности и подобряване на инфраструктурата в по-малките населени места.

Информационната кампания на ОИЦ – Благоевград се провежда на открити приемни, предвид усложнената ситуация с разпространението на Ковид – 19. Освен информация за новия програмен период, служителите на центъра предоставят информационни и рекламни материали, както и безплатни консултации на място.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *