Третият кръг от републиканския шампионат по ендуро се проведе през изминалия уикенд в околностите на с.Корница, община Гоце Делчев. Организаторите от Ендуро Клуб Корница с финансовата подкрепа на Община Гоце Делчев и спонсори предоставиха отлични условия за състезатели и публика.

Състезанието се проведе при огромен интерес от публика и участници – над 160 състезателя се надпреварваха, разпределени в 4 класа.

В най-силния клас Про победата грабна представителят на „Мото Дружина Банско“ Станислав Кирилов с мотор ГасГас. Втори завърши лидерът в шампионата Любомир Иванов с КТМ от МСК „Препараторите“ Горна Малина, а трети Атанас Димитров от Ендуро Райдърс Старосел.

В клас Експерт победител стана Борис Чакъров с КТМ, също състезател на „Мото Дружина Банско“. Той успя да събере максимален брой точки от оспорваната битка през двата състезателни дни, като след него останаха Мартин Петков с „Хускварна“ от Екстрийм рейсинг Габрово и Тихомир Кънов с КТМ от Бухово Екстрийм.

При състезателите над 45г. в клас Сеньор с първото място се поздрави състезателят на домакините от Ендуро Клуб Корница Асан Имамов с „ГасГас“. С 5 т. по-малко на второ място завърши Георги Дамянов с мотор „Хускварна“ от Хард Райдърс София, а трети остана Стоян Пачарозов от МСК Екс-Ендуро Кърнаре.

Трета поредна победа от три старта в клас Стандарт грабна Иван Цончев от МСК Алба-Дамасцена  Скобелево, пред Иван Стойчев от Екстрийм рейсинг Габрово и Христо Димитров отново от МСК Алба-Дамасцена  Скобелево.

При дамите победата грабна Петя Якова от МСК Екс-Ендуро Кърнаре пред Теована Станчева от Ендуро Клуб Севтополис, Казанлък.

Състезанието завърши с най-атрактивната за зрителите дисциплина Хилклаймб, където най-добрия български състезател, световен шампион за младежи до 23 г. и втори във временното класиране в световния шампионат по ендуро Теодор Кабакчиев от Габрово спечели пред Любомир Иванов и Кристиян Петров.

Завършилите на първите три места бяха наградени от Богдан Боцев – зам.кмет на Община Гоце Делчев.

Ендуро състезанието край Корница се слави като едно от най-трудните и запомнящи се в годишния календар на Българската федерация по мотоциклетизъм. Променящите се метеорологични условия допълнително затрудниха състезателите и поставиха на изпитание техните умения, сила и издържливост.

Снимки: Българска федерация по мотоциклетизъм

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *