69712
За гръцки и български ценители на изобразителното изкуство най-известният гръцки сюрреалист подреди своя изложба в Културен център „Елефтерия“ в Драма. Тези, които познават творчеството му и не успяха да посетят изложбата му в София през ноември, могат да направят това до 7 януари в съседна Драма. Тя е част от коледните празници Онируполис в близкия гръцки град.
„Изкуството не познава граници, пред него няма предели, то не руши и не разделя, само гради и събира, превръща невъзможното във възможно и фантазията в реалност… А произходът на автора не определя националността на творбата, защото тя принадлежи на всички хора по света, през чиито очи успее да докосне душата им“ – такава е философията на Янис Нику.
Преди няколко години Янис напуска Италия и се връща в Гърция, за да осъществи друга голяма своя мечта – да каже „сбогом“ на големия град и да живее близо до природата. Съвсем наблизо до Гоце Делчев, той открива това, което търси – хълм в северна Гърция, където построява свое имение – идеалното място да твори и да посреща приятели със съпругата си Христиана.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.