Празникът на Светите братя Кирил и Методий в гр. Гоце Делчев по традиция бе отбелязан с пищно шествие, в което се включиха всички училища в града, завършили в предишни години и много специално завърнали се за празника неврокопчани, живеещи в различни краища на страната и в чужбина.

С празнично приветствие към абитуриентите, учителите и учениците се обърна Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим. Поздрав към жителите на съседния град поднесе и кметът на Кавала Димитра Цанака. Сред почетните гости на празника бяха също кметът на Като Неврокопи Василис Янопулос и най-силният мъж на Америка – неврокопчанинът Димитър Саватинов.   Кметът Владимир Москов и председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев на официална церемония наградиха отличилите с постиженията си през годината учители и ученици.

На празника огърлицата Почетен гражданин на Гоце Делчев посмъртно получи създателят на първия в страната ансамбъл за народни песни и танци, изследовател и фолклорист Зафир Кънчев.

Разгледайте снимки от събитието на

https://www.facebook.com/vestnikhronika/photos/?tab=album&album_id=1160754303982627


DSCN8407

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.