Директорът на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев подписа заповед за освобождаване на дългогодишния шеф на ТЕЛК в Благоевград д-р Елена Дюлгерова. Основанието е отдавна навършена пенсионна възраст и серия жалби срещу докторката, достигнали до болничното ръководство от пациенти, които се оплаквали, че не могат да намерят лекарката, за да бъдат прегледани.

ДО

Д-р Дюлгерова е работила само до обяд, за разлика от останалите и колеги, част от които също са в пенсионна възраст.

„Дадохме достатъчно време на д-р Дюлгерова да работи след пенсия, но зачестиха оплакванията, че не може да бъде открита на работното си място и се струпва много работа на другите и колеги, има просрочени решения, което е неприемливо, тъй като работата им е свързана с хора със специални потребности и не е нормално да ги караме да чакат с месеци за решенията им„, заяви пред Струма. ком д-р Митев.

Д-р Дюлгерова ръководи Първи ТЕЛК от години и не веднъж около името и е имало скандални ситуации. Последната бе свързана с общинския старчески дом, където в една от стаите бе настанена дементно болната и майка, без да е освидетелствана. Оказа се, че заедно с нея 4 години в стаята й е живяла и д-р Дюлгерова.

Скандалът гръмна след оплакване на персонала, че в стаята на майката на Дюлгерова не може да се влиза. Д-р Дюлгерова изобщо не допускала персонала на дома в стаята им, сутрин излизала на работа и вечер се връщала, като през деня е осигурявала външни хора да обгрижват жената. След случилото се наложи да бъдат наказани ръководството на дома и служителите допуснали подобно нещо. Според болничното ръководство след освобождаването на Дюлгерова останалите и колеги в ТЕЛК ще бъдат по натоварени, но компенсирани за това.

Източник: struma.com

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *