DSCN8120

Днес групата „Пламъчета алени“ от Гоце Делчев поднесе своята изненада на съгражданите си. Те представиха книгата „Наричаха ни пламъчетата“.
Това не е една книга със спомени, а по-скоро букет от емоции. И е логично някак си, защото авторите й са пленници на музиката. Имали са невероятния шанс в детството си да срещнат Виолета Крантева, да се докоснат до вълшебствата на това изкуство, чрез най-подходящия човек – една млада и красива учителка с много идеи и амбиции да промени нещо в града или може би по-точно да събуди старата му слава на музикален и духовен център. Предполагам, че предварително нещичко за стария Неврокоп тогава й е разказвал любимия мъж, който пламъчетата наричат батко Любо.
От всичките пламъчета само Мариана направи от музиката своя професия. Когато прочетете книгата ще се уверите, че тя е останала голямата любов за Цвети, за Еси, за Катя, за Милка, за Калинка, за Ели, предполагам и за Светла. Виолета Крантева може би не е очаквала, че заедно с любовта към музиката ще остави у нейните пламъчета едно дълбоко приятелство, отговорност към всеки поет ангажимент и едно вечно усещане за красотата наоколо.
Във времената на евтини приятелства, на модерно отричане на всичко минало и объркани ценности – „Наричаха ни пламъчетата“ ще ви достави удоволствие. Прелистете нейните страници, прочетете я, разгледайте снимките, може би ще се върнете и към вашето детство, където са останали добрите учители и верните приятели.
„Наричаха ни пламъчетата“ е книга за приятелството, за доброто и сбъднатите мечти. Празници, като премиерата днес, си заслужават усилията на нейните създатели

By hronika

One thought on “НАРИЧАХМЕ ГИ ПЛАМЪЧЕТАТА…”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *