На 05.01.2024 г., от криминалисти при РУ-Гоце Делчев е проверено жилище в гр. Гоце Делчев, обитавано от 34-годишен мъж от града. На различни места в дома са открити и иззети електронна везна и суха тревиста маса, реагираща положително на канабис, разпределена в полиетиленови пликове, картонена кутия, хартиени салфетки и полиетиленов чувал, чието общо тегло е около 5,407 килограма. 34-годишният мъж е задържан със заповед за задържане до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Около 02:30 часа на 07.01.2024 г. в района на ул. „Бяло море“ в гр. Гоце Делчев, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е извършена проверка на 22-годишен мъж, у когото е открита около 1,5 грама марихуана. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа .За случая е уведомена компетентната прокуратура.

В хода на извършена, около 23:30 часа на 05.01.2024 г. в с. Кочан, общ. Сатовчa, проверка на мотопед „Хармони“ с 50-годишен водач от същото село, от органите на реда е установено, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред и е без поставена регистрационна табела, а водачът шофира с наличие на 1,97 промила лакохол в издишания от него въздух. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.

На 05.01.2024 г. около 07:30 часа между с. Гърмен и път III-197, лек автомобил „Ауди“ с 34-годишна водачка от с. Марчево, общ. Гърмен е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в лек автомобил „Рено Клио“. В резултат на инцидента, с оток на главата и натъртвания по тялото е пострадала водачката на лекия автомобил „Ауди“, а с луксация на тадзобедрена става е пострадало 7-годишно момиче, пътуващо в него. На водача на лекия автомобил „Рено Клио“ са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни. На водачката на лекия автомобил „Ауди“ е направена проба с тхеническо седство за употреба на алкохол, която е отрицателна.

На 06.01.2024 г. около 15:00 часа в с. Брезница е станало ПТП, при което лек автомобил „Сузуки Гранд Витара“ с 36-годишен водач от с. Брезница е блъснал 11-годишно момиче от същото село, което внезапно пресякло пътното платно. Водачът е транспортирал момичето до ФСМП-Гоце Делчев, където след извършен медицински преглед е установено, че е пострадало с фрактуа на подберицата и е настанено за лечение в МБАЛ – Гоце Делчев. На водача е направена проба с техническо средство за употреба на алкохол, която е отрицателна.

На 06.01.2024 г. около 12:00 часа в района на с. Гърмен, лек автомобил „Тойота Ланд Круизер“ с 35-годишен водач от гр. Гоце Делчев не е спазил необходимата дистанция и е блъснал лек автомобил „Волво“, който е намалял скоростта си. С разтежение на шийните мускули е пострадало 4-годишно момиче, което е пътувало в обезопасителна система в лекия автомобил „Волво“. След извършен медицински преглед е освободено за домашно лечение. На водачите на автомобилите са направени проби с технически средства за употреба на алкохол, които са отрицателни.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.