По повод 115-та годишнина от гибелта на Гоце Делчев, народният представител Богдан Боцев обяви конкурс за есе на тема: „Ако имате възможност да се върнете назад във времето, за какво бихте разговаряли с Гоце Делчев?“
„Като човек, който е роден в града носещ името на Гоце, винаги съм се възхищавал на неговия кратък, но толкова съдържателен живот, делото му, качествата му. Точно затова избрах тази тема. Искам младите хора в община Гоце Делчев да научат повече за този герой. За мен е много важно човек да знае миналото си, да бъде патриот и родолюбец“ – така народният представител обяснява идеята си за този конкурс.

В конкурса могат да участват ученици от основните и средни учебни заведения в община Гоце Делчев. Творбите ще бъдат оценявани от компетентно жури в две категории: Ученици 5 –  8 клас и ученици  9 – 12 клас.

Авторите на двете най-добри есета в категориите ще получат парична награда, а класираните на първите три места във всяка категория ще посетят Народното събрание на Република България.

Крайният срок за участие в конкурса е 25 април 2018 г.
Победителите ще бъдат обявени на 4 май 2018 г., когато се навършват 115 години от гибелта на Гоце Делчев.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *