„Приех поканата и обсъдихме някои изключително важни въпроси за бизнеса в региона. Коментирахме нуждата за изграждане на реален газопровод Симитли-Банско-Разлог-Гоце Делчев, а не виртуален, какъвто е в момента на практика. Много важната тема за безработицата и същевременно липсата на работници, бе обект на специално внимание. В региона на Гоце Делчев безработицата е 10.4 %, макар че в самия град тя е доста по-ниска. Констатацията на сдружението на предприемачите е, че въпреки сравнително ниската безработица, квалифицирани работници на практика няма“ каза след срещата депутатът от Гоце Делчев.

Собствениците на фирми от региона настояват за по-ефективен и стриктен контрол от Инспекцията по труда, който да постави бизнеса и наетите на работа в конкурентни и коректни условия, каза още народният представител. Представителите на бизнеса са поставили въпросите за електронно трудово досие и ваучерите за храна за работниците и служители. Всичко това са проблеми, които се дискутират от години, но до сега не са решени.

„Смятам да направя всичко каквото е необходимо, за да ги поставя на дневен ред в Парламента и да търсим тяхното решение“ – добави Богдан Боцев.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *