Народният представител от „БСП за България“ Богдан Боцев вчера посети община Хаджидимово. Той проведе среща с кмета на общината Людмил Терзиев, по време на която бяха обсъдени най-актуалните проблеми към момента. „Два са основните проблеми, които постави кмета на Хаджидимово. Първият от тях касае забавените плащания по Оперативна програма „Развитие на селските райони“, което е проблем за много от по-малките общини в страната“, обясни Боцев. Вторият основен проблем поставен от кмета на Хаджидимово е недофинансирането на общините, което също е въпрос поставян от много време. Той е изключително актуален за по-малките общини, които респективно имат и по-малък бюджет, а това означава липса на достатъчно средства за осъществяване на различни дейности.

 

По време на откритата приемна, основните въпроси поставени пред народния представител Богдан Боцев отново бяха свързани с ниските доходи, високата безработица и липсата на работни места в малките населени места. Един от големите проблеми, които поставиха хората по време на приемната обаче, касае детската градина в село Садово. „Въпросът с детската градина в селото е много сериозен. Тя се посещава в момента от 8 деца, а според нормативната база, за да може да функционира, броят им трябва да бъде най-малко 12 деца“, каза Богдан Боцев. Той допълни, че община Хаджидимово има готовността да дофинансира дейността на детската градина, стига тя да продължи да работи, тъй като е от много голяма важност за местното население. „Решението на този проблем е в ръцете на РИО-Благоевград. Ще се проведат необходимите срещи и разговори с ръководството на инспектората, за да се вземе решение. Среща между РИО, кмета на общината и ръководството на детската градина ще има още днес и вярвам, че тя ще бъде запазена“, категоричен бе народният представител.

Той проведе среща и с представители на инициативния комитет, организирал протеста срещу добива на кариерни материали от землището на хаджидимовското село Ново Лески.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *