Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел организира в Благоевград шестата поред конференция от националната кампания „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието!”. Мащабната инициатива се реализира в партньорство с Комисията за защита от дискриминация, Европейското женско лоби, Фондация „Ханс Зайдел”, Фондация „Общество за справедливост”, Фондация „Асоциация Анимус” и Фондация „Български център за джендър изследвания”.

poster

Националната кампания е подкрепена на най-високо европейско ниво в лицето на еврокомисаря по правосъдие и равнопоставеност на половете Вера Юрова и координатора на ЕС за борба с трафика на хора Мирия Василиаду.

Оратори в конференцията ще бъдат представители на законодателната, изпълнителната, съдебната и местната власти, сред които председателят на Правната комисия в НС Данаил Кирилов, зам.-председателят на Комисията по култура и медии Ирена Соколова, зам.-кметът на община Благоевград Христина Шопова, председателят на Окръжен съд Катя Бельова, началник-сектор в ОД на МВР „Охрана на обществения ред“ Димитър Ичев, неправителствени организации и други. Силен елемент в конференцията е участието на мъже, посланици на кампанията, които за Благоевград са кметът д-р Атанас Камбитов и шесткратният европейски и вицесветовен шампион по таекуондо Тодор Козладеров.

 афиш театър (1)

Конференцията ще се проведе на 25 март от 10:00 ч. в Червената зала в Американския университет. На 24 март от 18:00 ч. в Драматичния театър ще се играе спектакълът „Премълчаното-разказано“, базиран на истинските истории на три жени, пострадали от психологическо и физическо насилие. Послания към благоевградската публика ще отправят и лицата на кампанията. Представянето на спектакъла се осъществява с подкрепата на община Благоевград.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *