20140712_22533020140712_225543

Един от най-големите таланти на гоцеделчевското киокушин карате Стефан Червенков бе изненадан приятно от своите приятели и близки. Те органзираха специално посрещане за ваканцията в родния му Гоце Делчев. Младежът от 4 години живее в Швеция, където тази година завърши средното си образование си и не пропуска лято, в което да не се завърне в България, за да се види с най-близките си. Сред основните инициатори на изненадата бяха верните му приятели от детството Любомир Гудев и Иван Праматаров, както и един от най-близките му хора и първи треньори Петър Темелков и Стоян Златев. Именно в ръководения от тях неврокопски киокушин карате клуб „Ронин“, той направи първи стъпки в любимия си спорт, който практикува и в Швеция, където вече е част от тамошния национален отбор. За събитието макар и само за няколко часа от столицата пристигна баба му Стефка, за да се включи в рамките на милото събитие. Тя бе верен съюзник на организаторите и хвърли много усилия, за да бъде изненадата за любимия й внук пълна.
Стефан Червенков пристигна в България, след като получи чисто нов черен колан по киокушин карате. Само броени дни преди идването си в родината, той се яви на тежък изпит за достигането на най-високата степен в този спорт. Това се случи в Стокхолм, където той мереше сили пред взискателно жури, в което влизаше и неговият личен треньор Брайън Рифкин, който е един от основателите на този спорт в Швеция и едно от световните светила в областта. Със завоюваното поредно признание, младежът има право да бъде треньор на каратисти от детска възраст до мъже и жени.
Друг повод за сбирката бе приемането на неврокопчанина в едно от най-квалитетните тамошни учебни заведения – Стокхолмския университет. Младежът изпълни една от своите мечти, след като след сериозна подготовка успя да се класира в специалността „Право“. В нея той кандидатстваше на общо основание с останалите кандидат-студенти като получи високи резултати, които му дадоха шанс да влезе с летящ старт в юридическия факултет на висшето учебно заведение в шведската столица. Преди да започне първия си семестър през есента, Стефан ще се наслади на заслужената ваканция на родна земя.
На снимките: Стефан Червенков, Стоян Златев – пърият треньор на Стефан, Иван Праматаров; Любен Гудев и Стефан Червенков

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *