Особено вълнуващ бе Денят на родилната помощ в АГ отделението на гоцеделчевската болница. 467 бебета са се родили в там през миналата 2017 година, като сред тях е и една двойка близнаци. И тук отчитат намаляване броя на новородените. В сравнение с 2016 г., в Гоце Делчев, през 2017 г. са се родили около 50 бебета по-малко, уточниха от там.

По традиция с поздравления и подаръци за екипа от акушери, гинеколози, неанотолози, акушерки, медицински сестри и санитарки,  там бе кметът Владимир Москов, заедно с част от екипа си. Той им връчи картина от местния художник Димитър Бешин, финансова помощ за отделението и рози в знак на благодарност на общинската управа за труда и любовта в работата на тези, които първи посрещат новия живот в общината.

Младата майка, журналистка от телевизия „Кабел Сат Запад“, Ваня Вакареева благодари на всички  за усилията и старанието и професионализма им. Както повелява народната традиция, тя поля с вода ръцете на медицинския персонал за ритуално измиване на ръцете.

Екипът на родилното отделение на общинска болница „Иван Скендеров“ беше поздравен за празника и от народният представител Богдан Боцев, задно с активисти на младежката организация на БСП, както и от депутата Димитър Гамишев, заедно с представители на местната структура на ГЕРБ-жени.

И други щастливи събития се случиха в неделния ден. Весел празник БАБИНДЕН организира за всички майки и баби кметът на село Огняново Димитрия Гюрова.

 

Точно на Бабинден с първородна внучка, която ще носи красивото име Бориса, се похвали и директорът на НПГ „Димитър Талев“ Мария Георгиева.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *