По одобрен проект на Община Гоце Делчев беше доставено ново оборудване и обзавеждане за Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост в гр. Гоце Делчев.

Проектът е на стойност 31 996 лева, от които Фонд „Социална закрила“ финансира 26 876,64 лева, а собственото участие на Община Гоце Делчев  в размер на 5 119,36 лева.

С тези средства бяха закупени и доставени 1 телевизор, 2 перални, 2 сушилни, хладилник, бойлер и абсорбатор. Обновено е обзавеждането на спалните помещения, дневната и столовата в центъра с нови 15 бр. обезопасени легла с непромокаеми матраци, 15 гардероба и нощни шкафчета, 4 дивана, секция и холна маса, 4 маси за хранене с 15 стола. Монтирани са парапети в коридорите за лесно придвижване на потребителите.

Очакваният ефект от изпълнението на проекта е модернизация на съществуващата материална база за предоставяне на социалните услуги и осигуряване на още по-благоприятни условия за извършване на дейности и услуги, свързани с повишаване самостоятелността, възможностите и уменията на потребителите, социална интеграция и подобряване качеството на живот в общността. 

Реализацията на проекта допринася за изпълнение на социалната политика, провеждана от община Гоце Делчев, която е съществено важен компонент от общото развитие на обществото, тъй като успоредно с решаване на икономическите и инфраструктурни проблеми трябва приоритетно да се решават и социалните. Ефективното ú провеждане осигурява социална справедливост, сигурност и спокойствие за утрешния ден, висок и стабилен жизнен стандарт.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *