Днес в Трето ОУ се проведе тържество по повод предстоящия Национален празник – 3-ти март.

Мероприятието се проведе във физкултурния салон на училището поради лошото време, но това не попречи на учениците от V – VII клас да излязат на училищния двор и да пуснат 100 балона с хелий в небето, в края на тържеството. Балоните бяха в цветовете на българския трибагреник.

Мероприятието започна с посрещане на училищното знаме.

Много емоции предизвикаха учениците от V б, VI а, VI б и VII б клас, които рецитираха патриотични текстове, изпълнени със силни и запомнящи се български думи.

Ученичките от VI б клас изпяха една народна българска песен по прекрасен и вълнуващ начин. Техен ръководител бе Живко Медарев – учител по музика.

Станимира Василева от IV б клас рецитираше свое стихотворение пред учениците, учителите и родителите, което тя беше специално написала за повода.

Мариана Халачева – директор на училището поздрави всички присъстващи за предстоящия празник с прекрасно слово, включващо неин рецитал на кратки откъси от незабравими стихотворения на великите Ботев и Вазов.

В края на събитието, всички учениците от V – VII клас, с огромна емоция и патриотичен дух, повториха няколко изречения, след ученичка от I б клас, избрани специално за финал на тържеството.

В двора на училището, въпреки лошото време, всички ученици от прогимназиален етап пуснаха 100 балона в небето с думите: „Моя страна, моя България! Моя любов, моя България! Моя тъга, моя България! При теб ме връща вечно любовта!“.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *