Шумно и весело, така само както ловджиите умеят, всички дружинки от ЛРС „Сокол“ – Гоце Делчев закриха сезона.

Преди да почне веселбата председателят Валери Сарандев връчи официално златните медали на Атанас Узунов и Панчо Бусаров, които те спечелиха в състезание за ловни трофеи в Словения. 

 

По традиция ловците и рибарите разиграха томбола с много награди, като сред изкушенията бяха токущо заклано домашно прасенце, ловни карабини, телевизор и домакински уреди, с които да приготвят рибата и дивеча, без да натоварват с тези грижи съпругите си.

Дамите ловци от Български ловен женски клуб Бендида, които гостуваха на колегите си ЛРС „Сокол“ се включиха в забавно състезание, а тазгодишната награда „Храбрият ловец“ бе присъдена на Веселин Камбуров. Приз „Кривият мерник“ са падна на Стоян Щерев, а Пета група от Градската ловна дружинка получи награда Защита на дивите животни, като намек, че през сезона не са успели да отсрелят почти нищо.

Гости на неврокопските ловджии бяха кметовете Владимир Москов и Минка Капитанова, директорите на горските стопанства в района, представители на ловните сдружения от Петрич, Драма, Кавала, Просочани и Като Неврокопи, началниците на полицията, пожарната и Граничния полицейски участък в Гоце Делчев и още приятели на ЛРС „Сокол“ – Гоце Делчев.   

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *