Ал. Симов в Гоце Делчев: При ЕС разкапан от алчност, основната ни кауза е Европа отново да стане място на социални държави, защото днес масово хората не виждат смисъла в съществуването на съюза, какъвто е сега

 

DSCN7975DSCN7979

 

Днес в Гоце Делчев беше на посещение осмият в листата на БСП за евроизборите в неделя. Журналистът Александър Симов беше представен пред членове и симпатизанти на социалистическата партия от председателя на Общинския съвет Валери Сарандев, който сподели симпатиите на много неврокопчани към острото перо , обективността и професионализма, с които кандидатът за евродепутат от левицата върши своята работа. Неврокопските социалисти зададоха много въпроси и заръчаха какво трябва да свърши Александър Симов в европарламента, сигурни, че БСП на изборите в неделя ще спечели осем, дори девет места.
„Винаги съм бил ляв журналист и не съм си представял пътя си като политик” – каза той. „Но след столичната клоунада на „умните, богатите и красивите”, с която се опитаха да сатанизират БСП, взех своето решение. БСП е партия с памет и знае кой съсипа България с безумната приватизация и деиндустриализация, кой унищожи селското стопанство. Фактът, че има толкова злоба срещу нас, означава, че сме сила и партия, която в прехода успя да съхрани социалната идея. Само БСП слага хората в центъра на своята политика. Никой няма право да кара социалистите да се срамуват. Още по-малко тези, които искат да се върнат във властта чрез реваншизъм. Срещу нас няма нормална партия, има политическо формирование, което е функция на едно единствено политическо Его. Да не забравяме, че тези които управляваха, чрез диктатура, сега пак се заканват да отмъщават. Те искат ЕС да продължи да функционира като съюз на богатите и банките. Имаме последен шанс да спасим ЕС чрез ПЕС, защото днес Европа е гневна и недоволна. Ако нямаме мнозинство, защото хората знаят, че с десните ги очаква бедност, знаят вече какво е да си безработен на 25 г. и какво е да останеш без работа на 50, знаят какво е да няма работа и нормален живот за децата ти. Когато видях кои хора ни мразят, кои ни викат „червени боклуци”, аз съм спокоен и още по-убеден, че БСП е партията на доброто. Аз като класически социалист смятам, че трябва да възстановим индустрията, това означава работа, която е не само въпрос на доходи, но и на достойнство. Другият ни приоритет е да възстановим земеделието чрез справедливи евросубсидии, като тези които са подписали дискриминиращи страната ни условия да поемат вината си. При ЕС разкапан от алчност, основната ни кауза е Европа отново да стане място на социални държави, защото днес масово хората на виждат смисъла в съществуването на съюза, какъвто е сега” – така кандидатът за евродепутат очерта основните си идеи и приоритети за работа и тези на колегите му, начело със Станишев, които ще представляват България в Европарламента.
На срещата в Гоце Делчев присъстваха също народният представител от Коалиция за България Тодор Радулов, кметът Владимир Москов и лидерът на МО на БСП Богдан Боцев. Хората си тръгнаха категорични, че в неделя ще отбележат в бюлетината номер 15 и че това ще направят по-голямата част от гласуващите в града и района, защото социалистическата идея тук е с традиции и хиляди вярват, че това, което чуват не са само предизборни приказки, а реални факти и сериозни ангажименти на кандидатите.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *