Неврокопчанинът Костадин Кърджалийски спечели републиканската титла по кикбокс в Шумен за втора поредна година. 26 годишният шампион е икономист. В момента живее и рабо­ти в София и работи в сферата на счетоводството. От около 3 години тре­нира кикбокс с треньор Деян Топалски в клуб „Friends MMA.
Това Републиканско първенство беше в стил ,,Low kick“, което представлява уда­ри с ръце и крака. Костадин победи за два дни и тримата си противници, за да се поздрави накрая с нов златен медал в категория до 86 килограма. С изиграните повече от 140 срещи на два ринга в спортна зала „Плиска“ бяха излъчени призьорите в отделните категории, както и връчени призове за най-техничен състезател на Огнян Мирчев от СК “Иккен“ София и най-перспективен Радослав Костов от СК „Боил“ – Варна. Носител на традиционната за Шампионата купа „Шуменска крепост“ стана отбора на „Боил“- Варна. Отличие за най-добър съдия на първенството получи утвърдено име на българския кикбокс в лицето на Илия Спасов.
Следващото предиз­викателство пред Костадин Кърджалийски е Републикан­ското първенство по кикбокс, стил К1, в което се включва право на един удар с коляно.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *