Валентин Чамбов е назначен за заместник-министър на земеделието, съобщиха от правителствения пресцентър. Той е роден на 11 юни 1974 година в град Гоце Делчев. Завършва Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ с профил математика през 1993 година. През 1998 година завършва Лесотехническия университет в гр. София с магистърска степен по „Горско стопанство“, а през 2004 г. Университета по национално и световно стопанство с магистърска степен по „Публична администрация“.

Лесовъдската си кариера e започчнал през 1999 г. като лесничей в Държавно лесничейство „Гоце Делчев“, след което става старши лесничей и управител на държавната дърводобивна фирма „Ореляк 99“ ЕАД. През 2003 година започва работа в Националното управление по горите като младши експерт, след което последователно заема длъжностите старши експерт, главен експерт, началник отдел и директор на дирекция в централното горско ведомство.

Инж. Чамбов е съавтор на действащия Закон за горите и на част от нормативната уредба в горския сектор. Участвал е в работни групи и комисии към помощните органи на Европейската комисия в Брюксел, касаещи европейското право по отношение горското стопанство и употребата на дървесина. Автор е на редица публикации, свързани с развитието на горския сектор, ползването на дървесина, дървесната биомаса за енергийни употреба, износа на дървесина и др. Женен е с 2 деца на 16 и 14 години. Говори английски език.

Магистър е по горско стопанство, като е завършил Лесотехническия университет в София. Член е на Управителния съвет на Съюза на лесовъдите в България. Чамбов е дългогодишен служител на Изпълнителната агенция по горите. Участвал е в множество работни и експертни групи към органите на Европейската комисия в Брюксел.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *