Tрадиционното пролетно чистене в община Гоце Делчев започна от 27 март и ще продължи до 5 април. Голяма част от учебните и детски заведения, както и институциите, избраха днешния слънчев петъчен ден, за да се включат в инициативата.


Кметът Владимир Москов, заедно с общинските служители също се включиха по традиция във великденското чистене. Както и миналата година, те почистиха пътя Гоце Делчев – Делчево, Гоце Делчев – Попови ливади, прекия път за село Мосомище, пътя от Гоце Делчев до местността „Барото“ и отсечката от кръговото кръстовище при изхода на града до село Ляски по главния път в посока към ГКПП Илинден. Десетки чували с отпадъци бяха събрани от крайпътните канавки. Голяма част от това замърсяване е причинено от недобросъвестни шофьори и пътници, които изхвърлят всякакви отпадъци от прозорците на автомобилите. 

Заедно с купищата пластмасови бутилки, полиетиленови торби, кенчета, чаши от кафе, чували, опаковки от презервативи, най-странната находка в днешния ден на голямото чистене бяха няколко чувала с коруби на костенурки. Остатъците от забранения вид са изхвърлени край пътищата в храстите, което е ясен знак, че тези които събират и убиват костенурки, са наясно, че вършат престъпление.

Чистотата на нашия дом, улица, квартал, нашия град и на цялата ни държава, е отговорност на всеки един от нас. И в тази кампанията по пролетното почистване, за пореден път oт Община Гоце Делчев призовават – изхвърляйте отпадъци само на определените за целта места, пазете природата и възпитавайте по този начин децата.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *