Скъпи приятели, скъпи неврокопчани,

В този труден за всички момент се обръщаме към вас с молба за помощ и съдействие.

В целия свят се правят дарения за болниците, тъй като нито една здравна система по света не е достатъчно подготвена, за да поеме големия брой болни, заразени с коронавирус. Нашата болница в гр. Гоце Делчев не прави изключение. МБАЛ „Иван Скендеров“ разполага със 155 легла, разпределени в 11 отделения, както и 4 респиратора, които ще бъдат изключително необходими, но и недостатъчни за обгрижване на по-тежко болните пациенти, поразени от вируса. Болницата обслужва приблизително 70 000 души от четири общини – Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча.

Дарените от вас средства ще бъдат използвани за закупуване на апарати за механична вентилация (респиратори), лични предпазни средства за медицинския персонал (шлемове, маски, очила, калцуни), както и дефицитни медикаменти за лечение на коронавирус.

Обръщаме се към всички хора с възможности от Неврокопския край в страната и по света – нека всички бъдем едно цяло, защото само заедно можем да се справим.

Всеки един от нас е важен и всеки малък жест на любов и съпричастност ще има решаваща роля в спасяването на нечий човешки живот. Нека заедно спечелим тази битка!

Най-лесният начин да дарите е тук:

https://bg.helpkarma.com/campaign/nevrokopchani-sreshtu-covid-19-1212

Всички неврокопчани заедно срещу COVID-19! 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *