Популярната преподавателка по български език и литература в град Гоце Делчев Ангелина Маркова взе наградата на СБУ – Синдикалист на 2016 г. Маркова е дългогодишен секретар на общинската организация на СБУ и синдикален лидер в Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в града. Наградата е за  постигнати високи резултати, личен принос и организационно укрепване на СБУ през 2016 година. 

15592060_1181476858556208_1114513981_n

Ангелина Маркова не скри вълнението си от специалното отличие за дейността й като синдикалист, като беше особено доволна да съобщи, че точно преди церемонията на годишните награди, в парк хотел Москва в столицата, беше подписано и споразумението за 10 процентното увеличение на учителските заплати. Сред другите синдикални усилия за новата 2017 г. престои намаление на норматива от часове на учителите по химия, биология и физика, като това вече е постигнато при преподавателите по история и география, припомни тя.

(На снимката: Ангелина Маркова със зам. председателя на СБУ – Красимир Попов)

Отличие за дейността си със СБУ, като ръководител на учебно заведение, получи директорът на Второ основно училище в Благоевград Христо Манчев. За кмет на годината в областта, във връзка с доброто социално партньорство със СБУ, бе обявен кметът на Община Хаджидимово Людмил Терзиев. Наградата Журналист на годината в област Благоевград получи Лина Пъргова от Разлог, за коректното отразяване на дейността и подкрепа на синдикализма в СБУ. 

15

(На снимката: Отличените синдикалисти от цялата страна за 2016 г. с председателя на СБУ Янка Такева и Мартин Ромер – директор на ETUCE)

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *