Нормализира се положението в община Гоце Делчев след проливните дъждове в края на миналата и началото на тази седмица. От общинската администрация изказват благодарност на гражданите за активността и бързо подадените от тях сигнали, като като от там разчитат и занапред да ги информират своевременно за всякакви възникнали проблеми. Благодарността е и към на всички служители и институции, които успяха да реагират бързо и адекватно на всички подадени сигнали и да овладеят ситуацията.    

За да бъде направена пълна оценка на  нанесените щети по речните корита, е сформирана комисия, която ще направи оглед в града и населените места в общината.

За съжаление, все още има жители на общината използват речните корита за свои нужди – изхвърлят всякакви отпадъци, изградили са стопански или други постройки и съоръжения, обособили са си обработваеми площи и градини. Недопустимо е речните корита да бъдат ползвани за такива цели. В тази връзка, кметът на общината е издал разпореждане, с което приканва всички хора от гр. Гоце Делчев и селата от общината, които имат подобни постройки или използват земята като лично стопанство, да разчистят тези площи и да приберат инвентара си, за да може да бъде освободено речното корито.

Сформираната комисия, която ще направи оглед на състоянието на реките и техните корита, ще направи проверка и на наличните обекти, постройки или земеделски стопанства, както и тяхната законност.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *