Една от най-големите и най-често допускани сутрешни грешки, които водят до сериозно забавяне на метаболизма, е лишаването на организма от закуска. Макар, че факторите, които оказват влияние върху метаболизма, са доста – тегло, генетика, възраст, сред тях се подценява значението на сутрешната закуска. Най-лесната стъпка, която можете да направите, ако наистина искате да подобрите теглото си, е да закусвате сутрин. Когато пропускате закуската, мозъкът изпраща сигнал до тялото, че трябва да пази енергията, обясняват специалистите по хранене. По този начин се запазват и мазнините, от които всъщност всички бихме искали да се отървем в действителност.

Най-добре е да закусва един час след ставане от сън, но чаша кафе не е закуска. В закуската винаги трябва да има белтъчини – сварено яйце, парченце козе сирене или чаша кисело мляко, например. Сутрин е позволена и филийка пълнозърнест хляб. 

За жени и мъже след 40-те е добре денят да започва с голяма чаша топла вода, гореща до температура за чай. Не подценявайте водата в дневния си хранителен режим, минимумът е поне литър и половина. Плодове яжте в първата половина на деня, а зеленчуци, особено зеленолистни – през целия ден. 

 

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *