Не разхождайте домашните си любимци по улица „Стара планина“ и около парк „Панорамата“, сигнализираха читатели. Две кучета са отровени там само в последните дни. Ветеринарните лекари не са успели да спасят немска овчарка Хепи в неделя, която само за няколко часа е умряла в мъки, с пяна на устата. Днес получихме снимка на друго отровено куче в същия район.

Според ветеринotroveni-kucetaаря д-р Нели Узунова, отравянето на кучета става на периоди. Отровите, които се хвърлят са толкова бързо действащи, че стопаните обикновено нямат време да стигнат до ветеринаря, коментира д-р Марио Дърпатов. 

Кой е отровителят на домашните любимци остава мистерия, макар че това не се случва за първи път в града. „Ние можем да помогнем на кучетата, ако не е твърде късно, но кой хвърля отровата, не можем да кажем или да докажем. Може би трябва да се направи журналистическо разследване“ – коментира още д-р Дърпатов. 

 

By hronika

2 thoughts on “Не разхождайте кучетата си край парк Панорамата, дебне ги отрова”
  1. Не е само на Панорамата, а и при Културния, където бяха отровени няколко кучета преди месеци. Не знам какъв е мотива на тези, които хвърлят отровата, но най-малкото са длъжни да изплатят обезщетение на засегнатите собственици. Ако пък отровата се хвърля от общината, то тогава разочарованието ще бъде неописуемо.
    П.С. – А я си представете, че някое дете пипне отровата с ръце и след това попадне в устата му…. Нямам думи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *