urna-prezidentМалко над половината граждани с право на глас от Гоце Делчев и общината отидоха до урните на първия тур от изборите за президент и вицепрезидент. Дали тази активност ще се запази, в ранните часове на изборния ден тази неделя е трудно да се прогнозира, макар че на общински избори това се е случвало.

С решение на Районната избирателна комисия са направени промени в състава на три избирателни секции в Гоце Делчев. Трима членове на СИК в Хаджидимово са заменени с други. Промяна има и с двама от членовете на СИК в Сатовча. Две промени има и в Гърмен.

Слуховете за купуване на гласове в село Борово и в ромската махала на Гоце Делчев не бяха официално потвърдени нито от РУ на МВР, нито пък е подаден сигнал до Районната избирателна комисия в Благоевград.

И в двата щаба на основните опоненти в град Гоце Делчев към този час ситуацията е спокойна, при тях не са постъпвали сигнали за проблеми в началото на изборния ден. 41 са избирателите, със затруднения в движението, които са заявили желание да гласуват в подвижната избирателна секция. 20 болни ще гласуват в специалната секция в местната болница.

29 043 са избирателите в община Гоце Делчев, като те гласуват в 43 избирателни секции. За разлика от първия тур пред нито едно от секциите няма опашки, поне до този час.

Близо 6 процента от излезлите да гласуват на първи тур от общината бяха избрали квадратчето – не подкрепям никого, дали този резултат ще е същия и днес, ще разберем в края на деня.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *