ABV-MLADEJI S GEORGI PARVANOV
По нестандартен начин популярната неврокопчанка Николина Чакърдъкова проведе срещата с гражданите и симпатизантите на АБВ. Николина Чакърдъкова, която е родена и живее в Гоце Делчев покани своите съграждани на политическо кафе – дискусия на открито в центъра на града. За първи път човек от Гоце Делчев става водач на листа. Около 500 души се събраха и имаха възможността освен да чуят думите на Николина Чакърдъкова и Георги Първанов и да зададат своите въпроси. Дискусията продължи повече от два часа и половина. „За мен е чест, достойнство и много голяма отговорност да се включа в политиката. Моята майка цял живот е била чистачка, баща ми строител, никой в този живот даром нищо не ми е дал, винаги сама, с много труд съм се борила, за да постигна своите успехи. Искам да остарея в България, децата ми да са тук, да гледам внуците си около мен, а не по Skype, искам да сме всички заедно, затова мечтая и затова ще работя. Господ ни е дал най – хубавото кътче на земята, остава ни малко, добри държавници, които да водят България в правилната посока.“ Георги Първанов предложи Николина Чакърдъкова да бъде омбудсмана на бъдещия парламент. Дискутираха се въпроси за енергетиката, демографската криза, младежката безработица и емиграцията. Въпреки дългата и обстойна дискусия, много въпроси останаха незасегнати, за това се реши срещи като тази да станат ежеседмични за град Гоце Делчев.
Ето какво сподели сред срещата Николина Чакърдъкова:
„В моя град, сред моите съграждани се чувствах страхотно. Радвам се, че дойдоха и говориха свободно по всички проблеми, за които повече от 25 години мълчаха, защото се страхуваха. Надявам се да са усетили в тази среща, че политиката е за хората, а не за тези, които се наричат политици. Бях приятно изненадана, че въпреки неделния ден, дойдоха над 500 мои съграждани, но все пак има и такива, които ми казваха: „Аз съм с теб, но не мога да дойда!”
Хората в цялата страна, както и моите съграждани знаят кои са проблемите им, важно е да намерим пътя, по който те да бъдат решени. Ние имаме своя програма. Готови сме за диалог с всички останали партии, дори и на висок тон, но с конкретни идеи. Коалиция – с всеки, но в никакъв случай с ДПС и ББЦ! ДПС трябва да остане поне два мандата в опозиция!”

На снимката: Младежката организация на АБВ в гр. Гоце Делчев  с лидера на партията и кандидатите за депутати Николина Чакърдъкова и Васил Цир0в

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *