Официално бе открита спортната зала в СУ „Никола Вапцаров”- град Хаджидимово. На церемонията присъстваха директорът на училището, заместник-директорите, учители, ученици, както и доброволци, допринесли за осъществяването на проекта, съобщи за ХРОНИКА Ванина Бозова – представител на училищния клуб „Журналисти в действие“.

В цялостното изграждане на проекта са се включили 80 фирми и физически лица и са събрани 16 000 лева, чрез Facebook страницата „Заедно можем и Хаджидимово ще помни”, създадена от Георги Боянин, син на директора на училището Марияна Боянина.  

„Идеята за спортната зала ми дойде съвсем случайно в личен разговор с майка ми, в който тя сподели, че няма никакви условия в училището за спортуване през зимните месеци. Не изпитвах страх от провал, защото вярвах в приятелите си, вярвах в идеята и останах изненадан, че хора, които нямат нищо общо с Хаджидимово, откликнаха на инициативата ни доброволно. В момента се чувствам изключително щастлив, защото въпреки трудностите, през които преминахме за година и половина, успяхме да постигнем това толкова желано нещо” , сподели Георги Боянин, инициатор на идеята.

Заместник – директорът  Галя Петрелийска, пожела на всички ученици да спортуват повече, да се хранят здравословно и да не забравят, че „знанието е сила”.

„Много се радвам, че училището се сдоби с такава зала, защото аз съм 40 години учител и тук физкултурен  салон е нямало. Удовлетворена съм и от факта, че сега възпитаниците на СУ „Никола Вапцаров” ще спортуват и през зимата в комфортни условия. Ние, пенсионерите от ул. „Спартак” и ул. „Места” подкрепихме идеята и сме сигурни, че положените усилия от всички страни не са напразни” , каза Величка Мандажиева, бивш учител в школото.

„Не вярвах толкова хора от цяла България да се включат и да помогнат за инициативата. В момента се чувствам прекрасно, защото това, което виждам е една моя силно желана и сбъдната мечта. Пожелавам на всички ученици да бъдат здрави, да се реализират успешно в живота и да останат в България, защото тя има нужда от млади хора”, бяха думите на директора на училището Мариана Боянина.

„Основните цели в часовете по спорт в училището са да градим любов към спорта в учениците. В нашето училище винаги е имало, има и ще има надеждни спортисти.  Спортът ни възпитава на дисциплина, отговорност и изгражда двигателна култура у учениците” ,  споделиха учителите по физическо възпитание и спорт Виктория Караянева и Стефан Караянев.

Залата ще бъде постоянно отворена и всички ученици ще имат достъп до нея в часовете по физическо възпитание и спорт.  Тя ще се актуализира постоянно с нови спортни уреди.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.