Най-новите си произведения ще представи утре, в залата на читалище Просвета в гр. Гоце Делчев, авторът Иван Мишев. Новите книжки за деца поетът е озаглавил „Приключенията на Ежко“ и „Шарено козле“. 

 

Иван Георгиев Мишев е роден на 11.04.1954 г. в село Тешово, обл. Благоевград. 

Средното си образование завършва в Техникум по електротехника в гр. Гоце Делчев. След това учи във ВВНУ „В. Левски”, гр. В. Търново. Като курсант, в продължение на четири години участва в литературен кръжок под ръководството на Слава Митова. От този период са и първите му публикации в централната преса – преди всичко в някои армейски издания. През 1976 г. започва работа като офицер в Българската Армия. Завършва английска филология, публикува дописки и стихове във в-к „Българска армия” и „Армейска младеж”. През 1988 г. завършва ВА „Г. С. Раковски”. По-късно започва работа като учител по английски език.

Автор е на стихосбирките: „Ще потърся вятъра” (2000) и „Въглени в мен” (2003). През 2007 г. издава книгата си със стихове за деца „Първолаче-юначе”. Следват и други негови книги за деца – „Конче като слонче”, „Щурче в дъжда“, „Есенни боички“.  Всяка книжка е илюстрирана с детски рисунки.

Иван Мишев е публикувал свои стихове в Литернет, в различни електронни издания, в книга с произведения на учители-творци (изд. „Анубис”) и др. Негово стихотворение е публикувано в книга с интимна лирика, издадена в САЩ. Негови творби са преведени на гръцки език. Две песни по текстове на Иван Мишев, представени на „Пирин фолк”, са печелили награди на министерството на културата. Семеен е, с три деца. Живее в гр. Гоце Делчев.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *