Два скенера „Vein detector”, e новата придобивка на МБАЛ „Иван Скендеров“ в град Гоце Делчев. Уредите бяха представени пред лекари и медицински сестри, които ще работят с тях. Представител на фирмата доставчик запозна специалистите с възможностите на новата техника и демонстрира как се манипулира с нея. “За тази апаратура ни завиждат болници с много по-големи възможности, дори и университетски“, каза управителят на МБАЛ в Гоце Делчев, д-р Улевинов.

Средствата бяха набрани по съвместната инициатива неправителствената организация „Да дарим надежда в Гоце Делчев“ и гоцеделчевската болница.

Понякога е нужна бърза манипулация, която може да спаси човешки живот, обясниха от НПО-то, още когато стартираха кампанията. С такъв скенер се улеснява работата на лекарите при манипулация на бебета, да не се убожда по много пъти, а веднага да се намери вената и се поставят инжекция или абокат. Колкото и да са добри лекарите в някои състояние на бебетата, не може да се намери бързо вена и това понякога е смъртоносно.
Поради този факт в сътрудничество с д-р Улевинов – управител на МБАЛ „Иван Скендеров“ и сдружение „Да дарим Надежда в Гоце Делчев“ се констатира необходимостта от скенер за бързо откриване на вените на бебета, които се раждат.

Средствата, които са събрани от капачки и благотворителен концерт през януари, се оказали достатъчни, на за един, а за два апарата. Те ще бъдат използвани в детско, инфекциозно отделение и в отделението по реанимация, уточни д-р Улевинов.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *