Още 6 милиона и 186 хиляди лева ще бъдат инвестирани в град Гоце Делчев. Факт е новия договор, който подписа кметът Владимир Москов с програмата „Региони в растеж“, след спечелен проект от общината. Сумата ще бъде използвана за ремонт на детска градина „Калинка“ в кв. Кумсала, детска градина „Радост“ в квартал „Средна“ и Второ основно училище в града. Обновяването на сградите предвижда ремонт на покривите, хидроизолация, подмяна на дограма и подови настилки, подмяна на котлите за отопление с природен газ, ремонт на дворните пространства.

Допълнително за Второ ОУ са планирани средства за преместване на ученическата столова, ремонт и разширение на физкултурния салон и изграждане на актова зала за училищни тържества. Мултифункционална зала за тържества ще бъде изградена и в детска градина „Калинка“, а в детска градина „Радост“ ще бъде обновен физкултурния салон. В бюджета на проекта са включени средства за ново оборудване и обзавеждане на помещенията, кабинетите и класните стаи.

Освен този проект, средства са осигурени с целево финансиране от МС, за нова детска градина в село Буково, в размер на 397 хиляди лева и 300 хиляди лева за разширяване на детската градина в село Брезница. 

До края на годината трябва да е готова и детската градина в с. Лъжница.

Следваща цел в обновяването на образователната инфраструктура в общината е сградата на Трето ОУ, каза кметът Владимир Москов.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *