Пътят за Гърция през Гоце Делчев е изключително опасен. Сигналът е от шофьори, които се движат по него. Огромните цепнатини в асфалта, причинени от обилните дъждове, са факт още преди новопостроения пътен участък да бъде официално открит, съобщи Btvnovinite.bg.

Това е единственият път за Гоце Делчев, а и за Гърция през граничен пункт Илинден-Ехсохи. След последните дъждове обаче минаването през участъка на 20 км след Банско е изключително опасно изживяване. Пътното платно е разделено на две, а дупките в асфалта на някои места са по 50 см.

По пътя за Гърция, малко след село Места, шофьорите най-напред са посрещнати от свлачище. Там от месеци се минава само в едната лента и хората вече са свикнали. Има и знаци. След няколко метра обаче, изненадващо се стига до разцепен асфалт.

Ако не намалят скоростта, има опасност шофьорите да се озоват през мантинелата право в реката.

На път за родното си село пътува и бившият депутат Ахмед Башев. „Ако вие не бяхте тук, да видиме, че има нещо, и бяхме пътували, както пътуваме обикновено с тази скорост, със сигурност щяхме да отидем в мантинелата”, призна той пред bTV.

Въпреки опасния участък, опасните изпреварвания не са рядкост. А най-интензивен е трафикът през почивните дни. „Петък, събота и неделя е много натоварено… През уикенда е страшно, много, прекалено много е натоварен”, казват шофьори, които минават оттам редовно.

Единственият алтернативен маршрут е Симитли – Сандански – Папазчаир, но така разстоянието се увеличава с 80 км.

От Агенция „Пътна инфраструктура” увериха, че още днес комисия ще огледа участъка и ще предприеме спешни мерки за отстраняване на проблема.main_bmore_1_b (снимки Btvnovinite.bg.)

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *