ПМГ „Яне Сандански“ се открои като училище с най-много отличени ученици в конкурса, организиран от Фондация Българска Памет, гр. София. Шестнадесет ученици от гимназията впечатлиха журито със своите есета на тема „5 идеи за моето развитие и развитието на моето населено място“, в които представиха своите оригинални идеи и показаха отлично умение за изразяване на аргументирана лична позиция.

PMG

Гордост за училището са: Елена Папалюгова от 11б, Ивет Бялева от 11в, Надя Патинова от 11д, Нериман Топчиева от 11г, Фатме Фета от 11г , Михаил Мулячки от 11б, Нелина Шишкова от 11в, Филдез Табанли от 10в, Гергана Лапчева от 11а, Фатма Табанли, Ханифе Караюсеин от 10б, Айлин Петреликова, Румен Карасмилов от 12а, Радостина Тупарова от 12а, Ваня Самокишева от 12а, Мохамед Хюсеин от 12а.

Те са работили под научното ръководство на преподавателките Таня Трапова и Евгения Попова. За отличното си представяне в конкурса учениците са одобрени за участие в Проект „Комуникация за ориентиране на младите в политиките за активно стартиране – КОМПАС“, финансиран по програма „Еразъм +“ и ще участват в края на месец февруари в тридневно събитие, прилагащо методите на неформалното обучение.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.